Kassarullar, Kvittorullar och Thermorullar

Här finner du billiga och bisfenolfria kassarullar, thermorullar, kvittorullar, babsrullar och räknerullar som passar till de flesta kortterminaler, betalterminaler, kassaterminaler och kassaregister. Förutom standardbredden 57mm finner du också rullar med bredden: 38mm, 44mm samt 80mm. Dessa rullar finns i olika längd för att passa många terminaler. Observera att det nu även finns BPA-fria thermorullar i sortimentet!

Rätt Rulle!
För att hitta rätt kvittorulle mäter du rullens bredd och diameter. Dessa mått är angivna för respektive rulle på förpackningen. Exempel på måttbenämning för en kassarulle kan se ut så här: "80/80/12-75m". Det betyder att rullens bredd är 80 mm, rullens diameter är 80 mm, hylsans diameter är 12 mm och längden på remsan är 75 meter. Tänk på att om du lämnar ett kassakvitto till kunden samt ett kvitto för transaktionen, från betalterminalen, ska det på det senare stå "Ej kvitto på köp" med röd text. De vanligaste rullarna har bredden 80 mm eller 57 mm. Då brukar det vara på det viset att 80 mm rullen är till kassaterminalen (Kvitto på köp) och 57 mm är till kortterminalen (Ej kvitto på köp). Sist men inte minst: Välj bisfenolfritt papper! Det är bra för miljön, för din och andras hälsa. Vi säljer enbart bisfenolfria thermorullar.

Vad är det för skillnad på en kassarulle och en räknerulle?
Svar: Ofta är kassarullar, kvittorullar och thermorullar samma sak. Alla dessa är i vanliga fall thermorullar. Utskriften på en thermorulle genereras av värme (därav namnet). Ytan för den svarta utskriften har blivit utsatt för värme. Om du är osäker på om en rulle är av thermopapper eller inte kan du gnugga med nageln på det. Om pappret då blir mörkare är det förmodligen en thermorulle.

En räknerulle är tillverkad av vanligt papper. Dessa rullar är vanligt förekommande i bordsräknare och i vissa kassaregister. För att generera utskrift på en räkneruller behövs en skrivare med färgband, färgrulle eller bläckpatron. Räknerullar fungerar inte i thermoskrivare och vice versa.